Vi bor och har vår verksamhet som består av hund-/ko-/hästavel i Blomskog, mitt ute i skogarna vid gränsen mellan Dalsland/Värmland. Här har vi förmånen att leva tillsammans med många olika sorters djur, vilket passar oss utmärkt då vi båda har detta brinnande intresse.

Första gången vi kom i kontakt med en cairn var 1980 hos Carina Jansson på kennel Tovaritjts i Floby. Några år senare hämtades ”Annie” ( Tovaritjts Eurythmics ) som åtta veckors valp. Hon blev snart allas lilla Annie som var med överallt; älskade att åka bil, jaga hönor, bada, tälta, ströva i skogen, sova i sängen. Annie var alltid lika käck och glad, precis som en riktig cairnterrier skall vara.

Det ena gav det andra och snart var vi inbitna cairnfantaster och 1991 föddes de första Lancaru´z cairnen. 1995 inköptes ”Totta” (Purple Haze) från kennel Tribun i Falkenberg.
Som uppfödare får man tänka igenom vilka rasegenskaper som är viktigast för en själv och vad som är vår typ av cairn. Vi vill främst föda upp rastypiska, friska och med ett gott temperament. Vi lägger också stor tyngdpunkt på att de ska ha en god mentalitet. Vi använder oss alltid av meriterade hanar till våra tikar, och följer naturligtvis Svenska kennel- och Carinklubbens regler. Vi åker också på utställningar för att se andra cairn, träffa utställare och uppfödare, vilket är både roligt och lärorikt.

Vi har 1-2 kullar per år och valparna växer upp med våra andra hundar och de får träffa människor och andra djur redan från början, vilket gör dem väl förberedda och en bra start inför flytten till sina nya hem.
Till sist skall valparna komma till bra hem där de blir älskade och till glädje för sin nya familj under många år.

Själv anser vi oss vara lyckligt lottade, som får leva tillsammans med  djur, de är våra vänner och de spelar en stor roll i våra liv.

                     Det var detta om oss !

                      Niclas & Helena